Terug naar lijst

Lammert Boerma
Groningen 1948

 
  • Huisje aan water
    olieverf op paneel [13 x 18] gesigneerd l.o. '85
klik voor vergroting

Lammert Boerma s geboren en getogen in Borgercompagnie (Groningen) in 1948. Lammert is een autodidact en leerde het schilderen uit boeken. Als hij niet schildert maakt hij beelden van polyester, gips en staal of ontwerpt meubels.
Lammert heeft een opleiding gehad tot werktuigbouwkundige (MTS-opleiding) en is werkzaam geweest als machine-constructeur bij een machinefabriek. Na vier jaar op de fabriek te hebben gewerkt probeerde hij het schilderen en het werken op de fabriek te combineren, tot diep in de nacht schilderijen maken en dan weer naar de fabriek gaan, dit heeft hij drie jaar volgehouden maar de kunst had zijn wortels diep geslagen. Het was een onmogelijke combinatie op de fabriek te werken en schilderijen te maken en Lammert besloot daarom ontslag te nemen en zich volledig op de kunst te gaan storten als kunstenaar (vooral schilder).

Lammert Boerma toonde zijn schilderijen en overige kunst vroeger in binnen- en buitenland, onder andere bij Galerie Wiek XX in Groningen, galerie Mokum in Amsterdam, Huja Art Gallery, Eindhoven, Galerie in der Goldschmiede, Norden ( voormalig BRD), De Tippe, Vledder,  L. Dornumer Kunsttage' Schloss im Dornum (voormalig BRD), Galerie de Lawei, Drachten, Vorpal Galery in New York (VS).