Terug naar lijst

Michel Chemin
Villers-Faucon (Fr.) 1945

 
  • Sonate pour violin seul
    olieverf op doek [63,5 x 44] gesign. l.o.
klik voor vergroting

Michel Chemin werkte tot 2000 als leraar beeldende kunsten aan een middelbare school in Boulogne sur Mer in Noord-Frankrijk.
Muziek is erg belangrijk in zijn leven, zelf speelt hij klassieke gitaar en luit. Zijn favoriete thema’s voor zijn schilderijen komen direct uit zijn eigen leven.
Michel Chemin heeft zes jaar in Marokko doorgebracht, wat van grote invloed op zijn werk is geweest. Zijn pallet is vol warme en kleurrijke tinten zoals oker, terracotta en bruinen onmiskenbaar geïnspireerd door de woestijn.
Muziek is herhaaldelijk het thema in zijn werk en heeft vaak een relatie met Bach, de barok, orkesten en kamermuziek. In zijn schilderijen vertonen de gezichten van de musici een stralend innerlijk leven. De oosterse stijl keert ook terug in zijn tentoonstellingen die hem laten zien als een waardige opvolger van de grote oriëntalistische schilders zoals Delacroix de Fortuny. Daarnaast is hij vooral een schilder van vrouwen. Voorovergebogen vrouwen komen vaak voor in zin schilderijen van baadsters en naaktmodellen.
Sinds 1970 stelt hij werken ten toon in Europa, Zwitserland, Holland, Duitsland, Frankrijk en Marokko. Zijn schilderijen zijn vertegenwoordigd in vele belangrijke collecties over de wereld.