Terug naar lijst

Gosse Koopmans
1957 Garyp, Friesland

 
 • Noorderhaven 1 Groningen
  olieverf op doek [40 x 50] gesigneerd r.o. ’03
Klik om te vergroten
 • Noorderhaven 2 Groningen
  olieverf op doek [45 x 55] gesigneerd r.o. '03
Klikom te vergroten
 • Gezicht op Oldehove
  olieverf op doek
klik voor vergroting
 • Vismarkt Groningen
  olieverf op doek [ 60 x 50] gesigneerd r.o. '04

Gosse Koopmans heeft zijn opleiding gehad aan de Academie voor Beeldende Kunsten MINERVA in Groningen.
Licht en ruimte zijn belangrijke thema’s in het werk van Gosse Koopmans. Deze thema’s vinden hun vorm in schilderijen van mensen en landschappen. Portretten, strand- en cafétaferelen, schaatsers op de wijde Friese meren en zijn weergave van het Groningse en Friese landschap getuigen van zijn gevarieerde onderwerpskeuze.
Gosse Koopmans: “Ik laat me inspireren door de mensen om mij heen, er moet een sfeer ontstaan die mij inspireert. Ik maak nooit foto’s, ik werk ook altijd buiten direct naar de natuur. In feite ben ik altijd op zoek naar contact met zowel de binnen- als de buitenwereld. Er moet een soort evenwicht gevonden worden. Als het resultaat van het werk, het schilderij, herkenning, ontroering en/of troost teweegbrengt bij de beschouwer, is dat voor mij de ultieme beloning van mijn inspanning. Uiteindelijk gaat het om contact: communicatie via het beeld dat spreekt; beeldtaal.”
Werk van hem is aangekocht door de Provincie Friesland, Nationale Nederlanden, Galerie De Pol, Galery Koopmans en particulieren.