Terug naar lijst

Douwe-Anne Walsma
Groningen 1946

 
  • Compositie 2000
    acryl op doek [100 x 100] gesigneerd r.o. 2000
klik voor vergroting
  • Compositie
    acryl op doek
klik voor vergroting
  • Compositie
    acryl op doek
klik voor vergroting

Douwe-Anne Walsema is aanvankelijk opgeleid als sociaal-planoloog en was hij werkzaam in de ruimtelijke ordening, met name op het terrein van de stadsvernieuwing en het binnenstadsbeleid.
In 1995 begon Douwe-Anne met schilderen. Hij kreeg les van Annemiek Vos en werd gecoacht door Jo van Dijk tot diens dood in 2000.
Sinds 1997 combineert hij het professioneel kunstenaarsschap met zijn part-time werk als zelfstandig project-ontwikkelaar.
Hij schildert abstracte composities in acryl op doek. Het werk komt op twee verschillende manieren tot stand. De ene door het creëren van een compositie van vormen en kleuren op een neutrale ondergrond. Door wijzigingen en toevoegingen ontstaat het uiteindelijke beeld. De andere manier laat zich het beste als het negatief daarvan beschrijven: van een vrij drukke ondergrond wordt zoveel weggeschilderd dat de compositie wordt gevormd door de overgebleven flarden. De weggeschilderde delen zijn hier en daar door de verflaag heen nog vaag zichtbaar als teken van de geschiedenis.